3 intrebari la care trebuie sa raspunda pagina principala

3 intrebari la care trebuie sa raspunda pagina principala

3 intrebari la care trebuie sa raspunda pagina principala

Traim intr-o lume in care suntem bombardati constant de informatii. Iar acest lucru ne forteaza sa selectam rapid informatiile utile pentru noi, subconstientul nostru luand micro-decizii imediate bazate pe 3 intrebari. Aceste intrebari sunt:

  1. Ce este asta?
  2. Pentru cine se adreseaza?
  3. Ce pot sa obtin prin asta?

Aceste micro-decizii apar chiar si atunci cand utilizatorul intra pe un site web. Un website dezordonat care nu raspunde la cele 3 intrebari va face utilizatorul sa renunte aproape instant. Cheia unei pagini principale atragatoare este crearea unui echilibru in informatiile furnizate. Utilizatorul trebuie ghidat atunci cand acceseaza pagina principala, pentru ca acesta sa gaseasca raspunusul la toate cele 3 intrebari.

1. Ce este asta?

Raspunsul la aceasta intrebare trebuie sa apara in primele secunde atunci cand utilizatorul deschide website-ul. Aceasta informatie trebuie sa apara in primele sectiuni ale paginii principale. Iar de preferat este ca utilizatorul sa gaseasca raspunsul la aceasta intrebare fara sa fie nevoit sa deruleze sau sa dea vreun click.

Aici sunt foarte importante si imaginile utilizate. Mai ales cele utilizate in slider-ul sau in prima sectiune a website-ului. Este important ca textul si imaginile utilizate sa fie clare si sa transmita rapid mesajul dorit.

2. Pentru cine se adreseaza?

Continutul joaca un rol foarte important in oferirea unui raspuns clar la intrebarea de mai sus. Astfel, continutul trebuie sa fie clar, ordonat si sa capteze atentia rapid. In plus, se recomanda utilizarea unor imagini cu persoane de varsta sau din categoria publicului tinta. Astfel, utilizatorul se va regasi foarte usor in publicul tinta al website-ului.

3. Ce pot sa obtin prin asta?

Aceasta intrebare poate fi si “Care sunt beneficiile mele?” sau “Si ce daca?”. Deoarece beneficiile pot varia, acestea pot fi cu impact personal, cum ar fi produse sau servicii directe, tintite catre utilizator. Sau beneficii intangibile si indirecte, cum ar fi donatiile, avansarea sutenabilitatii sau alte cauze importante.

In concluzie, indiferent de obiectul de activitate al business-ului tau sau scopul website-ului creat, pentru a capta si mentine atentia utilizatorului, a oferi raspunsuri la cele 3 intrebari este esentiala.

Pentru crearea unui astfel de website bine structurat, echilibrat, modern si dinamic, va asteptam cu servicii de web design si SEO, precum si cu oferte personalizate.

Call Now Button