Inaintea contractarii unei agentii sau atelier digital va recomand sa aveti in vedere urmatoarele aspecte foarte importante. In primul rand, numele domeniului. Acesta este foarte important pentru ca site-ul dumneavoastra sa fie credibil in fata clientilor. Daca afacerea isi desfasoara activitatea in Romania ar fi indicat ca numele domeniului sa fie .ro(sau .com.ro in caz ca .ro este deja inregistrat). Apoi, numele ar trebui sa fie chiar numele firmei dumneavoastra. Astfel va fi foarte usor ca numele firmei sa devina un Brand online si lumea sa inceapa sa il retina.

O alta varianta in cazul numelui domeniului ar putea fi reprezentata de obiectul afacerii. De exemplu, daca obiectul de activitate al afacerii dvs. este comercializarea huselor pentru smartphone-uri, puteti alege un nume de domeniu de genul: husesmartphone.ro, husatelefon.ro, etc. Acesta ajutand in cazul optimizarii SEO si promovarea site-ului pe viitor.

Este bine de stiut ca un domeniu .ro se plateste o singura data, iar restul domeniilor(.eu, .com, .net, etc) se platesc anual.

URMATORII PASI IN CREARE SITE

De cele mai multe ori, agentiile de web design ofera mentenanta o data cu site-ul, asa ca nu va trebui sa va ingrijorati cu privire la gazduire web atata timp cat platiti mentenanta, desi puteti intreba despre acest aspect. CIDEV Concept include in mentenanta un pachet de hosting de calitate aflat pe unul dintre cele mai moderne data center-uri din Romania.

Dupa ce va hotarati cu privire la numele site-ului, trebuie sa va ganditi de ce site aveti nevoie. Aici aveti cateva optiuni, cum ar fi: site de prezentare, magazin online, blog, site informational, etc. In continuare va voi da cateva informatii despre fiecare site in parte.

Site de prezentare – in general, acest tip de site contine cateva pagini(5-10) care ofera informatii cu privire la serviciile oferite. Acest site este recomandat afacerilor de prestari servicii, sau celor care nu au un portofoliu de produse foarte mare.

Magazin online – dupa cum si suna, acest tip de site este destinat firmelor care vand o gama larga de produse diferite care trebuiesc documentate serios. Vorbim aici despre o afacere cu foarte multe produse, de ordinul zecilor sau chiar sutelor.

Blog – in caz ca doriti sa va exprimati ideile sau opiniile, acest tip de site este perfect pentru dumneavoastra. Aici puteti impartasi ceea ce stiti sau aflati cu alte persoane interesate din acelasi domeniu.

CEI 3 PASI ESENTIALI IN CREARE SITE

Definirea proiectului. Impreuna cu agentia aleasa, puteti cap la cap ideile pe care le aveti. Iar cand spun idei, ma refer la idei de design, functionalitate si particularitati. Daca este nevoie, puteti schita pe o foaie cam cum ati dori sa arate site-ul dvs.. Astfel webdesign-erul va intelege perfect ce doriti si va reusi sa duca la cap proiectul. De asemenea, functionalitatile trebuie bine definite de la inceput, pentru ca site-ul sa fie gata in cel mai scurt timp.

Stabilirea obiectivelor. Acest pas nu se poate realiza fara analiza serioasa a competitorilor. Astfel, pentru ca site-ul dumneavoastra sa poata sa produca, trebuie analizata competitia foarte serios. Cele mai multe agentii au unelte speciale de analiza care pot indica care va fi directia site-ului. Tot in acelasi mod se va crea si strategia de marketing online pe care se va baza promovarea site-ului. Desi procesul de promovare este unul care nu se termina niciodata, daca se investeste timp si seriozitate inca de la inceput, va fi un proces usor si placut.

Planificarea site-ului. O data ce avem o imagine de ansablu bine definita, putem porni la drum. Primul pas il vom face noi, va vom trimite intr-un timp foarte scurt cateva exemple de design din care sa alegeti. Ulterior, nu veti mai fi deranjati pana site-ul nu este gata. Dupa alegerea design-ului, copywriterii si expertii SEO se pun si ei pe treaba documentandu-se serios cu privire la tematica site-ului. Astfel, vor putea scrie continut de calitate si relevant, iar expertii SEO sa optimizeze paginile site-ului. Proces care va ajuta motoarele de cautare sa indexeze site-ul pe pozitii cat mai bune.

ASTEPTAREA

Tot ce urmeaza este o perioada in care agentia se va ocupa de proiectul dumneavoastra, iar ulterior prezenta produsul final. Este foarte bine sa stiti inca de la inceput ca fara alegerea unui pachet de mentenanta si promovare, site-ul nu poate aduce profit. De aceea recomandam colaborarea cu agentia de publicitate sau web design aleasa pentru ca site-ul dumneavoastra sa fie monitorizat constant de profesionisti.

In acelasi timp, aceasta va derula campanii de promovare pentru cresterea popularitatii. Sper ca v-am lamurit cu cele mai importante informatii despre pasii de urmat la crearea unui site.

Call Now Button