11 Sfaturi Pentru Un Website Responsive

De acum cativa ani, utilizarea mobilelor si al altor aparate electronice mobile pentru navigarea pe internet a devenit mai populara decat utilizarea calculatoarelor si laptop-urilor pentru acelasi scop.

Din acest motiv, multi proprietari de site-uri vor trebui sa adopte noile standarde si sa isi adapte website-urile lor pentru mobile. In cazul in care website-ul nu este potrivit pentru formatul mobil, vor exista pierderi in traficul website-ului.

Sfaturi Pentru A Face Un Website Pentru Mobile:

1. Website-ul sa fie responsiv. Continutul si informatiile vor fi incluse pe website pe orice aparat electronic utilizat, dar totodata va schimba cum arata design-ul site-ului. A face website-ul responsiv este cea mai buna solutie fiindca toate informatiile nu vor fi pierdute.

Dar a face un website responsiv nu este pentru amatori. Veti avea nevoie de ajutor, sau puteti verifica ce tema s-ar potrivi pentru mobile.

2. Datele trebuie sa fie usor de gasit. Oricine care va accesa website-ul doreste sa gaseasca informatiile repede. Cele mai revelante informatii pentru clienti vor trebui sa fie usor de accesat inca de pe prima pagina.

3. Nu folosi Flash. Flash a scazut in popularitate din cauza problemelor aparute cu SEO. Website-ul va avea probleme sa se incarce, iar multe alte website-uri nu mai folosesc Flash.

Daca website-ul tau foloseste Flash, utilizatorii de mobile nu pot accesa pagina cu usurinta si vor renunta la website.

4. Dezactiveaza Autocorrect pentru formularele de contact. Multi oameni nu realizeaza cat de mult aceasta optiune poate afecta experienta utilizatorului pe website-uri. Daca ai un formular ce necesita numele si/sau adresa sau alte detalii de la utilizator, Autocorrect va schimba informatiile si va face mai dificila completarea. O solutie este dezactivarea optiunii Autocorrect in campurile de completare ale formularului.

Website Responsive

5. Include meta tag-ul Viewport. Acest tag reprezinta o usoara cale de a redimensiona orice website pe orice rezolutie. Daca website-ul tau se incarca la aceeasi dimensiune pe telefon ca pe desktop, va fi mult mai dificil de navigat si de citit. Meta tag-ul viewport va fi citit de browsere pe de orice aparat electronic si va dimensiona website-ul pe formatul corect.

6. Font size si button sizes vor conta. Font-urile vor trebui sa fie mai mari, in jur de 18px. In acest caz, utilizatorul nu va trebui sa mareasca dimensiunea paginii, facand navigarea dificila. Despre butoane, cat mai mari, cu atat mai bine, reducand riscul pentru utilizator ca va apasa din greseala sau va rata butonul.

7. Evita reclamele. Acestea afecteaza navigarea chiar si pe desktop, iar pentru un utilizator pe un aparat electronic mobil va avea mai multe dificultati in a accesa pagina.

8. Foloseste imagini de inalta rezolutie. Acestea sunt foarte importante pentru un website responsiv pentru a asigura experienta utilizatorului la cel mai inalt standard, evitand imagini blurate sau pixelate.

9. Compreseaza imaginiile. Chiar daca imaginile trebuie sa fie de inalta calitate, aceastea vor trebui sa fie si de dimensiune potrivita pentru a se incarce corect si repede pe website.

10. Include si optiunea de desktop. Unii utilizatori pot prefera sa vada website-ul in versiunea de desktop de pe aparatele electronice mobile. Aceasta optiune este mult mai necesara daca website-ul nu este responsiv.

11. Testeaza in continuare pe mobile. Cea mai buna metoda de a gasi probleme si a le rezolva in cel mai scurt timp este de a testa website-ul pe mobile mai des. Ideal este de a folosi diferite aparate electronice mobile cu diferite rezolutii si dimensiuni.

Website-ul tau respecta aceste sfaturi? Daca nu esti sigur, testeaza chiar acum pe mobil si asigura-te ca pagina ta se ridica la standarde inalte in experienta mobila!

Call Now Button